2022-03-28 08:45:06• hírek • Bede Emőke

Rossz helyen leparkolt autók nehezítik a buszok haladását

Néhány nappal ezelőtt a Transurban a közösségi oldalán hívta fel az autósok figyelmét arra, hogy egy-egy rossz helyen történt parkolás mennyire meg tudja nehezíteni a város életét. Nem elég ugyanis, hogy a buszok nem tudnak továbbhaladni, ezzel akadályozva a mögöttük érkező személyautók forgalmát is, de a probléma továbbgyűrűzik, s az a rengeteg ember is hoppon marad, aki az adott járat pontos érkezésében bízva indult volna valahova.

Múlt héten az Anghel Saligny és az Ilisesti sugárút kereszteződésében történt ez meg, amikor egy, épp a kanyarban leparkolt autó miatt állt a forgalom, melynek okán a 11-es, a 12-es és a 16-os járat is több tíz perces késést halmozott fel. E helyzetet végül a lopóautó segítségével sikerült megoldani, hétfő reggel azonban újabb incidensről számolt be a vállalat: a Carpati II-ben a 3-as vonalon közlekedő busz kénytelen volt több mint 25 percet várakozni egy szabálytalanul leparkolt kocsi miatt. 


„Arra kérjük önöket, hogy a lehetőségekhez mérten tartsák be a közlekedési jelzéseket, és azokon az útszakaszokon, amelyeken a tömegközlekedés járművei is járnak, ne parkoljanak a kereszteződésekben. Ilyen körülmények között lehetetlen egy 18 méteres autóbusszal manőverezni” – írja a Transurban, mely bejegyzésében elnézést kért az utasokról, illetve a Helyi Rendőrségnek is köszöntet mondott, amiért e korai órában segítettek megtalálni a szabálytalanul leparkolt kocsi tulajdonosát.



 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: